Ga naar de inhoud

Interne en externe competitie

  • door

Extern
Oppositie speelt in de bondscompetitie met een zestal in klasse 2B. Voor het speelschema en de tegenstanders, zie onder NHSB -> NHSB competitie. In de eerste ronde spelen we uit en tegen Krommenie.

Intern
Ik ben benieuwd naar de lange verslagen van Simon! Hieronder het verslag van Simon over ronde 3 van dinsdag j.l.:

Mijn partij tegen Johan gisteravond vergde veel tijd en energie, daarom maar een kort verslag deze keer.

Volgens mij waren Richard en Selwyn als eerste klaar. Hun partij heb ik maar even kunnen zien en ik dacht dat Richard materieel in het voordeel was. Maar ik kan het mis hebben natuurlijk. Hoe het ook zij, ineens gaf Richard zich gewonnen. Zonder afbreuk te willen doen aan Selwyn’s prestatie denk ik dat Richard deze avond niet helemaal scherp was.

Willemijn moest het met de witte stukken opnemen tegen Fred. Toen ik in het begin van de avond langs hun bord liep zag ik twee taartpunten tegenover elkaar staan: witte pionnen op f2, e3, d4, c3, b2 en zwarte op f7, e6, d5, c6 en b7!? Heel benieuwd welke opening dit is geweest. Verder was het volgens mij een interessante, gelijk opgaande strijd die eindigde met een stelling in dynamisch evenwicht. Remise derhalve.

Ook al had hij met wit verloren, Peter was zeer tevreden over zijn partij tegen Kees. Het Konings Indisch met 4 pionnen, één van zijn lievelingsopeningen, was op het bord gekomen. Veel strijd dus waarbij alle creativiteit moest worden aangesproken. Da’s toch weer eens wat anders dan remise schuiven!

De partij van Eric met wit tegen Ron had voor mij een onverwachte afloop: Eric verloor. Volgens mij stond hij iets beter toen ik de laatste keer langs hun bord was gelopen.

Joop tegen André was het topduel van de avond. Hoewel André uiteindelijk 2 pionnen meer had kon hij de stelling van Joop niet meer slechten. Met ieder een slechte loper, manke toren en nog veel pionnen op het bord, doe je er inderdaad het beste aan de stukken in de doos te doen.

Toen ik het slot van de partij tussen Dick, met wit, tegen Cor aanschouwde, zag ik bijna alle witte stukken op de tweede rij staan met de toren of f2 in een vreselijke penning. Na een remise aanbod te hebben afgeslagen sloeg Cor onverbiddelijk toe, waarbij al zijn stukken meededen.

Haast vanzelfsprekend speelden Johan met zwart en ik de Scandinavische opening. De partij bleef lang binnen de remise marge tot Johan een aftrekschaakje met een paard over het hoofd zag en meteen kon opgeven. Altijd lastig die knollen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *