Ga naar de inhoud

Seizoen 2022-23 afgesloten

  • door

Gisteren werd het seizoen afgesloten met de algemene ledenvergadering. Enkele onderwerpen die aan de orde kwamen:

  • Fred gaat de mogelijkheid onderzoeken om volgend jaar in de bondscompetitie met twee zestallen uit te komen. Hiervoor moeten we er wel zeker van zijn dat er genoeg reservespelers voor het tweede team beschikbaar zijn.
  • De Schaak-Off afgelopen jaar werd als succes ervaren en we doen volgende jaar graag weer mee. Het is een leuk initiatief en lijkt bovendien zo’n beetje de enige mogelijkheid om nieuwe leden aan te trekken.
  • Volgend jaar bestaat Oppositie 90 jaar. Tijdens de volgende algemene ledenvergadering zullen we daar op gepaste wijze bij stil staan.
  • Wedstrijdleider Simon heeft een systeem ontwikkeld waarbij de ranglijst op een alternatieve wijze wordt bepaald. In het Keizer-systeem dat we nu gebruiken komt de ranglijst tot stand door een combinatie van het resultaat van de partij en de positie van de spelers op de ranglijst. Simon wil gebruikmaken van de verwachtingswaarde, zoals dat ook gebeurt bij het bepalen van de Elorating. De ranglijst wordt dan bepaald door een combinatie van de uitslag van de partij en de verwachte uitslag.
    Volgend jaar wordt er schaduwgedraaid met Systeem-Simon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *