Ga naar de inhoud

Tweede team tegen Magnus in Schagen

  • door

Verslag van Richard.

Gisteren speelde het 2e team een bondswedstrijd tegen Magnus N3 in Schagen.
Het resultaat is als volgt:
Ron speelde met wit, maar verloor al binnen een uur van zijn tegenstander.
Peter was aanvankelijk  weer in zijn element om remise te spelen, maar moest helaas de kracht van zijn tegenstander erkennen waardoor ook hij verloor.
Wessel moest ook zijn meerdere de winst gunnen.
Eric speelde, zoals hij de laatste tijd, een degelijke partij en bood in een gelijke stand remise hetgeen door zijn tegenstander (overigens m.i. ten onrechte) niet werd geaccepteerd, en helaas ook hij verloor alsnog.
Jan die voor de eerste  keer in zijn leven een bondspartij speelde liet een gedegen spel zien en won zijn partij. Een groot compliment waard.
Ik werd aanvankelijk langdurig in de tang genomen doordat mijn tegen stander op c6 zijn dame en op b7 zijn loper op mijn koning had gericht en mogelijk door er een paard bij te halen door middel van een offer mij mat zou zetten, maar door d5 te spelen kon ik dit voorkomen.  Als laatste in de strijd werd remise overeen gekomen.

De uitslag werd dus 4½-1½. En Magnus is kampioen geworden.

Peter reed terug met mij mee en toen ik startte kwam er iemand aangerend, dat bleek Jan te zijn die heen met Eric was meegereden maar terug bij mij in de auto zou meerijden waarvan wij niet op de hoogte waren. Het had geen 10 seconden moeten duren of Jan had alleen achtergebleven in Schagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *