Ga naar de inhoud

Interne competitie, ronde 1

  • door

De kop is er af, de eerste ronde van de interne competitie is gespeeld. Erg leuk, we hebben er vier nieuwe leden bij!
Zie voor de uitslagen Competitie – Interne Competitie.

En hier het verslag van Simon:

Gisteravond was de eerste ronde van de interne competitie. Fred hield een korte inleiding waarbij hij even stilstond bij het (tijdelijk) stopzetten van onze jeugdactiviteiten, het vertrek van Willemijn en de komende Schaak-Off op 19 September (en niet op 12 September zoals in de Uitkijkpost zal staan). Daarna verwelkomde hij vier(!) nieuwe spelers. Dat hebben we lang niet meegemaakt! In volgorde van aanmelding zijn dit: Roy van Bilsen (RvB), Sam Groenveld (SG), Mick Mokkenstorm (MM) en Jan Leermakers (JL). Roy schaakt al een tijdje op internet en wil het graag bij een club proberen, Sam en Mick komen over van de jeugd over om hun schaaktalenten verder te ontwikkelen en Jan speelt al een tijdje in het Trefpunt op de vrijdagmiddag maar wil graag op een wat hoger niveau spelen.

Vanwege vakantie en het mooie weer waren er vele afzeggingen waardoor er maar 7 partijen gespeeld werden waarvan er drie in een overwinning voor wit en vier in een overwinning voor zwart eindigden.
De twee jongelingen hebben meteen hun visitekaartje afgegeven: zowel Sam als Mick wonnen hun partij tegen respectievelijk Ron en Richard. Toch niet de minsten. Ze speelden beiden met wit de Italiaanse opening en waren daar beter in thuis dan hun tegenstanders. Zo had Mick het achteraf bijvoorbeeld over de ‘fried liver attack’ dat hij moet hebben opgepikt van het internet. U bent dus gewaarschuwd!
Jan (JL) moest het opnemen tegen Wessel. Naar eigen zeggen liet hij zich teveel meeslepen door het hoge speeltempo van Wessel waardoor hij niet in zijn spel kwam en verloor.
Roy en Kees speelden een Konings Indische partij. In het middenspel overzag Roy een kleine combinatie van Kees waarmee deze een kwaliteit en een pion voor kwam. Roy probeerde het nog wel maar de stelling van Kees vertoonde geen enkele zwakte zodat het materiële plus van Kees de doorslag gaf.
Jan (JB) hield het lang vol tegen Selwyn maar moest toch uiteindelijk in verlies berusten. In de opening had hij zijn b-pion (te) ver opgespeeld waar Selwyn in het late middenspel van wist te profiteren.
Hadi en Fred speelden de langste partij van de avond. Lang zag het er naar uit dat het remise zou blijven want het zat potdicht. Maar vermoedelijk door tijdgebrek, Fred had véél meer tijd gebruikt dan Hadi, verspeelde Fred aan het einde een toren waarmee voor hem het doek viel.
Maarten was duidelijk nog niet scherp. In een Siciliaan tegen mijn persoontje verspeelde hij al na luttele zetten zijn koningspaard. Hiermee was het pleit feitelijk beslecht. Kennelijk in de hoop dat ik ergens in de fout zou gaan speelde hij nog door. Hij gaf er de brui aan toen hij in een valletje liep en een tweede stuk ging verliezen.

Tot volgende week, Simon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *