Ga naar de inhoud

Bondscompetitie en Interne competitie, ronde 19

  • door

Dit is een kort verslag van de negentiende ronde van onze interne competitie. Vanwege een bondswedstrijd van het eerste team en de nodige afzeggingen waren er slechts zes partijen waarvan er drie in een overwinning voor wit, één in een overwinning voor zwart en twee in remise eindigden.

Bij Fred en Sam verdwenen de dames al snel van het bord en daarmee was meteen het venijn uit de stelling. Er werd nog wel even doorgespeeld maar toen duidelijk werd dat er voor beiden geen eer meer te behalen viel werd tot remise besloten. Toch een heel knappe prestatie van Sam.

In zijn eerste partij tegen Peter speelde Mick met wit zowaar de gesloten Siciliaan. Maar Peter was niet onder de indruk en in blakende vorm. Dat ondervond ook Mick nu maar hij ging wel strijdend ten onder.

Selwyn moest het opnemen tegen Stefan. Na zijn 1 e4 verdedigde Stefan zich met de Caro-Kann 1 .., c6 waarna Selwyn met 2 Lc4 op de proppen kwam. Dat wordt wel eens gespeeld maar omdat het de zet 2.., d5 niet voorkomt, staat het niet als goed te boek. Maar het speelde hem dit keer geen parten want uiteindelijk won hij wel.

Met zijn overwinning tegen Jan (L) liet Tristan zien dat hij het nodige in zijn mars heeft. Hij steeg daarmee twee plaatsen op de ranglijst.

Vorige week tegen Tristan, kreeg Rick een Nimzo-Indiër voorgeschoteld. Kennelijk beviel de zwarte opstelling en strategie hem dusdanig goed dat hij het nu zelf met zwart tegen Richard speelde. Er ontspon zich een zware positionele strijd waarbij Rick zijn loper op b4 niet zoals gebruikelijk in deze opening tegen het paard op c3 ruilde, maar terugtrok. Daarna kwam Richard wel opzetten maar wist geen bres te slaan in Ricks verdediging zodat na lange strijd de vrede tenslotte getekend werd.

Ook Johan en Ron speelden een lange positionele partij. Maar Ron wist niet te voorkomen dat Johan twee pionnen kon opsnoepen en dat is toch iets te veel van het goede. Toen hem duidelijk werd dat hij de ongelijke strijd niet meer kon volhouden gaf Ron tenslotte op.

Wat de bondswedstrijd betreft boekte het eerste team tegen Noodkopcombinatie MSC eindelijk zijn eerste zege waardoor we in poule 2A niet langer de rode lantaarndrager zijn. En de overwinning was verdiend. Alleen André verloor en Hadi speelde een degelijke remise. De anderen wonnen hun partij dus. Cor won met overmacht, Wessel na een lange positionele strijd en ikzelf wist het voordeel dat ik na de opening al had, om te zetten in een eenvoudig gewonnen pionneneindspel. De fraaiste overwinning was echter voor Kees die in een complexe, tactische stelling waar van alles aan de hand was, zich uiteindelijk de sterkste toonde.

Tot volgende week,
Simon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *