Ga naar de inhoud

Interne competitie, ronde 22

  • door

De nieuwe ratinglijst van Oppositie toont aardig het effect van de herberekening.
Hieronder het competitieverslag van Simon met een aanvulling van Kees.


Dit is het verslag van de tweeëntwintigste ronde van onze interne competitie. Er waren elf partijen waarvan er vier in een overwinning voor wit en drie in een overwinning voor zwart en vier in remise eindigden.

Gisteren had ik een off-day. Ik kon mij niet goed concentreren waardoor ik me maar weinig details van de gespeelde partijen herinner. Ook mijn eigen partij verliep desastreus. Daarom maar een kort verslag dit keer.

Ron hield Kees knap op remise. In de slotstand stond hij zelfs iets beter denk ik.

Jan (B) met zwart spelend tegen Selwyn, stelde zich op met een dubbel fianchetto. Dat is niet erg aanbevelenswaardig en Selwyn had er dan ook geen enkele moeite mee.

Jan (L), ook met zwart spelend, liet Robert zijn gang gaan en verloor pardoes zijn dame. Maar in plaats van de ongelijk strijd meteen te staken speelde hij nog (te) lang door.

Volgens mij had Roy moeite om een goed plan te smeden. Tristan won in ieder geval.

Peter en Johan speelden een Slavisch partijtje. Waarom Peter met e3-e4 maar geen breed centrum wilde vormen is me niet duidelijk. Om remise te maken misschien?!

Dick was duidelijk een maatje te groot voor Sam.

Na de 1 e4 van Maarten verdedigde Rick zich heel Modern met 1.., g6. Daarna had Maarten overwicht in het centrum en Rick op de damevleugel dat een heel interessante strijd opleverde die uiteindelijk door Maarten werd gewonnen.

Na de opening stond Mick met wit tegen Eric duidelijk beter. Dat hij niet wist door te drukken moet door de verdedigingskunst van Eric zijn gekomen. Remise derhalve.

De partij van Cor en Hadi was denk ik de beste van de avond. Er was voortdurend strijd maar de kansen bleven in evenwicht. De partij mondde uit in een fantastisch paard-pionnen eindspel dat tot op het bot werd afgekloven. Het eindigde zoals het hoorde in remise. Mijn complimenten aan beide spelers.

In een vrijwel gelijkstaand eindspel met alle zware stukken nog op het bord raakte Richard volledig de draad kwijt waardoor Fred kon toeslaan en de winst naar zich toe kon trekken.

Zoiets overkwam mij tegen André ook. In een Spaanse partij had ik na een paar mindere zetten van André enig voordeel weten op te bouwen. Dat werd zelfs winnend voordeel toen André zomaar een kwaliteit weggaf. Daarna was bij mij de concentratie weg waarna ik de blunders aaneenreeg en tenslotte mijn dame verloor.

Tot volgende week,
Simon

Aanvulling door Kees:
Ron en Kees speelden een Konings-Indische variant, waar Kees met Zwart zich vanaf het begin niet comfortabel bij voelde. De hele partij had hij het gevoel van naderend onheil en was onzeker over de juiste zetten en verdedigingsstrategie. Toen hij op de 37ste zet remise aanbod en dat werd aangenomen was hij opgelucht.
Uit de analyse echter blijkt dat zowel Ron als Kees een goede partij speelden. Met een CPL van 0.22 (Ron) en 0.20 (Kees) speelden beiden volgens de engine “precies”.
In de slotstelling vreesde Kees de open b-lijn die Ron met zijn Torens had bezet, maar de engine geeft slechts een verwaarloosbaar voordeel: 0.07. De stelling was dus gelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *