Ga naar de inhoud

Interne competitie, ronde 3

  • door

Dit is een kort verslag van de derde tweede ronde van de interne competitie. Er waren 9 partijen, dus alweer één meer dan de vorige ronde, met drie overwinningen voor wit, vier voor zwart en twee remises.

Selwyn moest het met de witte stukken opnemen tegen Johan en dus kwam er na 1 e2-e4 een Scandinaviër op het bord. Maar wel een hele vreemde, zeker eentje uit het hoge noorden. Het ging lang gelijk op totdat Selwyn in de fout ging en een stuk verloor. Met een 100% score uit twee partijen voert Johan nu de ranglijst aan.
Richard en Roy hadden een Slavisch onderonsje. Roy kent zijn openingen en kwam een pion voor te staan. Maar Richard toonde aan dat aan zijn middenspel nog wel het een en ander geschaafd moet worden want hij zette de partij naar zijn hand en won uiteindelijk.
Kees bracht zijn favoriete Londen systeem weer eens op het bord en wel tegen André. Doch deze keer had hij het heel moeilijk, vooral op de damevleugel waar zijn stelling zeer kwetsbaar oogde. Volgens Johan was het een hele prestatie dat hij het uiteindelijk nog remise wist te houden.
Sam kreeg les van Cor maar begreep het niet allemaal waardoor hij al snel verloor. Om de stof onder de knie te krijgen toch nog maar een partijtje gespeeld. Nu maar hopen dat het beklijft.
Ook Mick kreeg les en wel over het eindspel van Ron. In de opening was Mick een stuk voorgekomen maar wist niet door te drukken. Later zag ik een nagenoeg gelijkstaand toreneindspel op het bord staan met een gelijk aantal pionnen maar ongelijk over de vleugels verdeeld. Lastig maar wel remise. Maar Ron was hier dus beter in thuis dan Mick en wist de partij in zijn voordeel te beslissen.
De partij tussen Jan Bruin en Maarten ging lang gelijk op totdat Maarten de zwakke plek in Jan’s verdediging vond en de winst naar zich toe kon trekken.
Tegen het drie rijen systeem van Hadi stelde ik mij zo goed mogelijk centraal op. Hadi maakte een klein foutje waardoor zijn dametoren op b2 terechtkwam. Nadat we kort gerokeerd hadden lieten we beiden onze centrale pionnen oprukken. In de schermutselingen die volgde verzuimde Hadi om de stand gelijk te trekken waarna ik met een dubbelaanval, op onder meer die toren op b2, een kwaliteit won. Hadi hield de boel eerst nog aardig dicht maar uiteindelijk wist ik toch door te breken en in het eindspel dat volgde was mijn toren oppermachtig.
Wessel en Bastiaan speelden een heerlijk partijtje schaak maar wisten geen voordeel te realiseren. Remise derhalve.
Die kan schaken!” zo luidde Peter’s oordeel over het spel van zijn tegenstander Jan Leermakers. Ze speelden een zeer boeiende partij en op een gegeven moment stond er een stelling op het bord die me deed denken aan stellingen die uit het Blumenfeld gambiet voortkomen, waarbij Jan een hele sterke loper op g7 had en torens op de halfopen a en b lijnen. Volgens Jan moet hij toen gewonnen hebben gestaan. Hij kon zijn claim echter niet waarmaken en de pion die hij achterstond gaf uiteindelijk de doorslag.

Tot volgende week, Simon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *