Ga naar de inhoud

Interne competitie, ronde 5

  • door

Hier het verslag van ronde 5. Vanwege vele afzeggingen onder meer vanwege de bondswedstrijd tegen S.C. Bergen, waren er ‘slechts’ 6 partijen met één overwinning voor wit, drie voor zwart en twee remises.

Op het bord van Dick en Peter oogde de stelling na een Engelse opening vrijwel symmetrisch. “Het zal wel remise worden” zo dacht ik toen. Edoch, een tijdje later was Peter op de damevleugel in grote moeilijkheden gekomen en leek een stuk te gaan verliezen. Die moeilijkheden is Peter dus niet meer te boven gekomen. Sam verloor van Joop en dat is op zich geen schande. Maar met b2-b3(?) in een Italiaanse opening vraag je daar natuurlijk wel een beetje om. Jan en Mick speelden een bizarre opening. Nadat de rook was opgetrokken leek de stelling in evenwicht maar Jan moet zich daarna door die dekselse Mick in de luren hebben laten leggen.

Het duel tegen Ron is Roy niet goed bekomen. Al in de opening kwam Ron in het voordeel dat hij wist uit te bouwen tot de volle winst.

In de bondswedstrijd tegen Bergen zal Kees niet meedoen. Geheel toevallig moest hij deze ronde met de zwarte stukken aantreden tegen zijn vervanger Wessel. Wessel toonde zich een waardige vervanger door het onderlinge duel remise te houden al was de slotstelling, zo liet Kees naderhand op de website zien, objectief gewonnen voor hem. Maar ja, dat is achteraf.

In mijn duel tegen Johan kwam de Scandinavische opening weer op het bord. De strijd ging lange tijd ongeveer gelijk op al hebben we beiden kansen op voordeel laten liggen. Hoewel ik in de slotstelling een pion voor sta en we beiden nog over een toren en een licht stuk beschikken, heb ik met iets meer tijd op de klok remise aangeboden. De pionnen staan namelijk allemaal op de koningsvleugel met de koningen in de buurt en relatief veilig. Dat win je niet meer.

Tot volgende week, Simon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *