Ga naar de inhoud

Interne competitie, ronde 7

  • door

Dit is het verslag van ronde 7 waarin 9 partijen werden gespeeld met drie overwinningen voor wit, vier voor zwart en twee remises.

In zijn eerste optreden van het seizoen moest Eric het met de witte stukken opnemen tegen jeugdlid Mick en dat is hem niet goed bekomen. Na een bizarre opening waarin de meeste pionnen van Mick’s koningsvleugel waren verdwenen, stond hij op winst. Door onnauwkeurig spel verspeelde hij dit echter later weer en moest hij de winst aan Mick laten.

Sam, de Benjamin van onze vereniging, moest het opnemen tegen nestor Peter. Onvervaard trok Sam ten aanval maar daarmee speelde hij Peter juist in de kaart die deze jeugdige overmoed hardhandig afstrafte.

Het Jannen duel werd gewonnen door Jan. Jan Leermakers wel te verstaan!

Eén van de Engelse partijen van de avond was die tussen Dick en André. Na lang zwoegen waarin beiden geen voordeel wisten te halen werd het punt tenslotte maar gedeeld.

Fred en Richard zetten een Siciliaan op het bord en ook hier werd uiteindelijk in remise berust.

Had Bastiaan vorig seizoen nog van Hadi verloren, ditmaal waren de rollen omgedraaid. In een gelijk opgaand duel trok hij tenslotte aan het langste end. Wat het eindspel betreft moet Hadi kennelijk nog het een en ander leren.

De partij van Cor en Wessel was om er een om van te smullen. Liefhebbers van aanvallend spel kwamen hier volledig aan hun trekken. Het einde was echter een domper. Met een kwaliteit minder had Cor de remise voor het grijpen maar in tijdnood tastte hij jammerlijk mis. Na Wessels’ antwoord verloor hij direct door tijdsoverschrijding.

De andere Engelse partij was die tussen Ron en Joop. De partij mondde uit in een dame-eindspel waarin Joop twee pionnen meer had maar waarin zijn koning voortdurend aan dameschaakjes was blootgesteld. Het werd dus de langste partij van de avond. Pas nadat Ron de mogelijkheid om een pion terug te winnen onbenut had gelaten, waarna remise binnen handbereik was geweest, en in een stelling waarin hij moest kiezen tussen dameruil of pionverlies de verkeerde keus maakte door de dames te ruilen, was het pleit in het voordeel van Joop beslecht.

Mijn partij tegen Kees werd een afstraffing. Via omwegen kwamen we in een stelling terecht die Kees goed kent uit het London systeem. Ik maakte een grove fout waardoor ik de kwaliteit verloor en het loperpaar mijn enige compensatie was. Daardoor probeerde ik het nog wel even maar Kees zag alles en zijn stelling was solide. Pas toen er een verloren toren-loper eindspel op het bord stond gaf ik me gewonnen. Volgens Fritz 18 heeft Kees ‘flawless’ gespeeld.

Tot volgende week,
Simon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *