Kampioenen

Er is gepoogd alle kampioenen van SV Oppositie te achterhalen. Maar hoewel veel notulen, verslagen en andere gegevens van de vereniging bewaard zijn gebleven, zijn niet altijd de kampioenen vermeld.

Sinds de oprichting van de vereniging in januari 1934 werd gespeeld in een winter- en een zomercompetitie, elk vaak weer gesplitst in meerdere groepen. Alle prijswinnaars kregen een prijs, maar alleen de winnaar van groep 1 van de wintercompetitie kwam in aanmerking voor de kampioenstitel en, sinds 1940, de wisselprijs. Deze wisselprijs, het Zilveren Schaakbord, kon definitief in het bezit komen van degene die driemaal achtereen het kampioenschap behaalde. In 1952 won C.P. Woutersen op deze wijze het Zilveren Schaakbord.

Na 1952 werd een wisselschild ingevoerd, die C.P. Woutersen in 1959 definitief won.
In 1964 werd de heer Cheret Sr kampioen van de A-groep, terwijl zoon Cheret Jr de B-groep wint.

Klik op onderstaande link voor de lijst met kampioenen.