Ga naar de inhoud

Rapid ronde 4 t/m 6

  • door

Tweede avond rapidschaken. Verslag door Cor:

Wonder boven wonder kon de tweede rapidavond gewoon doorgaan precies volgens de planning van september vorig jaar. We telden 11 deelnemers, helaas een oneven aantal. Eric, Fred en Peter waren bereid een ronde oneven te zijn in ruil voor een punt (nog niet zo gek). Zo kon de strijd verder gaan voor het kampioenschap Rapidschaken 2021/2022, aan vijf borden, met de ventilatoren op volle kracht om het coronavirus weg te blazen.

Na de eerste avond met de eerste drie ronden hadden Kees Jongkind en André van der Ark nog 100% van de punten: 3 uit 3 dus, gevolgd door een peloton van 6 spelers met 2 punten.

Kees en André hadden elkaar nog niet ontmoet dus die moesten tegen elkaar in overeenstemming met de indelingsregels van het Zwitsers systeem. De heren hielden het op een remise. Richard wist verrassend te winnen van de regerend snelschaakkampioen Dick Oostrom, Wessel van den Broek versloeg Cor van Etten en Peter Folkertsma zette voorzitter Fred Smith van het bord.
Jos Albers moest tegen zijn maatje Jan Bruin en behaalde trots zijn eerste overwinning sinds zijn lidmaatschap van Oppositie!

In de vijfde ronde ging Wessel stug door met winnen. Dit keer was de oude meester Peter Folkertsma zijn slachtoffer. Cor van Etten dreigde de kwaliteit te verliezen tegen André en besloot tot de vlucht naar voren met een wanhoopsoffer. Dat pakte wonderwel goed uit. En Kees verschalkte Richard in de langste partij van de avond.

Stand na 5 ronden:
1. Kees Jongkind 4½
2. Wessel van den Broek 4
3. André van der Ark 3½
gevolgd door een groep met 3 punten.

In de zesde en laatste ronde deze avond gingen Kees en Wessel voort op de ingeslagen weg met aan het einde de felbegeerde schaaktrofee. De slachtoffers waren respectievelijk Dick en André. Cor en Eric kwamen remise overeen in een spel met lopers van ongelijke kleur. Jan Bruin verloor van Richard Sauer en Jos Albers van Fred Smith.

Zo ontstond de een tussenstand na 6 ronden :
1. Kees Jongkind 5½
2. Wessel van den Broek 5
3. Richard Sauer 4.

Wordt vervolgd op dinsdag 29 maart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *