Ga naar de inhoud

Verrassing bij Oppositie: Dick Oostrom snelschaakkampioen

  • door

Fred doet verslag van het snelschaakkampioenschap:

Op dinsdag 7 januari werd bij schaakvereniging Oppositie gestreden om het snelschaakkampioenschap van Heiloo. Dat gebeurde tijdens een reguliere clubavond in Het Trefpunt. De uitslag na zeven ronden was verrassend: niet een van de ‘gevestigde namen’, maar een outsider, Dick Oostrom, ging er met de titel vandoor.

Het was al snel duidelijk dat het een verrassende avond zou worden. Kees Jongkind, die de titel de voorgaande twee jaar had opgeëist, ging al in de tweede ronde hard onderuit tegen Fred Smith. Clubkampioen Simon Smit had in de derde ronde tegen Cor van Etten nog geluk: Simon deed een onreglementaire zet, waarna Cor de winst kon claimen. Cor deed dat echter niet en ging de volgende zet door zijn vlag. Simon ging echter in de twee rondes die daarna volgden alsnog onderuit, eerst tegen André vd Ark en vervolgens tegen Kees Jongkind. Ook André vd Ark deed tegen Cor van Etten een onreglementaire zet. Cor had zijn lesje inmiddels geleerd en claimde nu wel de winst.

Uiteindelijk leek het kampioenschap te gaan tussen Dick Oostrom, Kees Jongkind en Cor van Etten. Cor verloor echter onverwachts van Tjerk Voskuil, terwijl Dick in een rechtstreeks duel geen fout maakte tegen Kees Jongkind. Daarmee werd Dick voor de eerste keer snelschaakkampioen. Van de zeven partijen wist hij er zes te winnen. Alleen de partij tegen Simon Smit ging voor Dick verloren. In de eindstand werd Simon Smit tweede en Kees Jongkind derde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *