Ga naar de inhoud

Interne competitie en Herfst-Veteranentoernooi

  • door

Interne competitie – verslag van Simon, onze nieuwe wedstrijdleider
Gisteravond de eerste ronde van de interne competitie gespeeld. Fred gaf een korte inleiding en zette daarna Cor nog even in het zonnetje en bedankte hem in woorden en daden voor zijn langdurige inzet als wedstrijdleider en voor zijn betrokkenheid bij de club in het algemeen.

Vervolgens kwam de Schaak-off van volgende week aan de orde. Na enige discussie werd besloten naast deze Schaak-Off géén ronde van de interne competitie te spelen.

In de eerste ronde waren 14 van de 17 actieve leden aanwezig. Ik weet nog van de tijden dat de club meer dan 30 leden telde; waar blijft de tijd!?

Zoals gebruikelijk te doen in ronde 1, speelde de onderste helft van de eindranglijst van vorig seizoen tegen de bovenste helft van deze ranglijst. Alle partijen op één na werden gewonnen door de speler uit de bovenste helft. Die ene uitzondering was de partij van Fred tegen schrijver dezes. Zelden ben ik zo van het bord gespeeld. Chapeau Fred! Vijf partijen waren binnen het uur klaar. Alleen Eric tegen Cor en André tegen Selwyn deden er langer over. Na afloop van mijn eigen partij aanschouwde ik op deze borden twee zeer interessante stellingen. Zo had Selwyn de Dame en een Paard tegen een Toren en twee Paarden van André en verder aan beide kanten nog wat centrale pionnen. Eric en Cor hadden alle zware stukken nog op het bord staan en daarbij had Cor twee lichte stukken en drie pionnen tegen een licht stuk en acht(!) pionnen voor Eric. Genoeg compensatie voor Eric zou je zeggen. Aangezien ik de situaties op beide borden verre van duidelijk vond en verwachtte dat het nog wel even zou duren, ben ik naar de bar gegaan om wat te gaan drinken. Toen we daar naar het slot van de voetbalwedstrijd Nederland-IJsland zaten te kijken zag ik eerst André en Selwyn en vervolgens ook Eric en Cor verschijnen. Het bleek dat beide partijen alsnog waren gewonnen door de speler uit de bovenste helft. Mijn afdronk: het verschil tussen de onderste en bovenste helft van de ranglijst is eigenlijk te groot om deze partijindeling leuk te houden. En ja, uitzonderingen bevestigen de regel nu eenmaal.

NHSB Herfst-Veteranentoernooi
Wordt dit keer gespeeld in Alkmaar, op 9 woensdagmiddagen vanaf begin oktober. Informatie op de website van organiserende vereniging Waagtoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *